Andorra een verborgen parel

Ergens bovenin de Pyrenee├źn ligt Andorra verstopt. Het is een klein landje, maar echt prachtig. Wij reisden af naar Andorra aan het einde van augustus. Ik moet zeggen: het weer had niet beter gekund. Het was warm genoeg voor een zomertenue, maar het werd nooit zweterig heet. Dus was het heerlijk om van alles te ondernemen. En dat is nou net wat heel goed kan in dit mooie land. Er is zo veel mooie natuur te ontdekken. Heel veel wandelpaden die je naar rustige plekjes en de mooiste vergezichten van een berglandschap voeren.
In deze periode was het niet heel druk en kon je in alle rust het land verkennen. 
Zo hebben we veel gewandeld in de bergen, met hier en daar een stevige klim. 
Tegenover ons hotel zat een skilift die bracht je naar de top van de berg en vanaf daar had je een prachtig uitzicht en konden we ons hotel zien. We kwamen paarden en koeien tegen die bovenop de berg woonden. De natuur was prachtig groen met allemaal vrolijk gekleurde blauwe en lila bloemetjes. Je kon helemaal naar beneden wandelen. Maar helaas hadden wij al een retourtje gekocht voor de skilift...
Er zijn genoeg bezienswaardigheden. Je hoeft niet ver te zoeken voor je weer een watervalletje tegenkomt. Die zijn er hier in alle soorten en maten. 
We hebben de Pont Romanic bezocht in d'Ordino. Een hele mooi brug die uit de Romeinse tijd stamt, maar niet vanaf het begin op deze plek heeft gestaan. 
Een dagje de stad in is hier ook leuk om te doen. In Andorra la Vella kan je lekker rondslenteren en bij toeristische winkeltjes rondkijken. We hebben erg genoten van een bijzonder bakje koffie.
Ons hotel was ook erg goed, hier hebben we met plezier verbleven en kwamen we echt tot rust. Maar daar zal ik later meer over vertellen.
Wij hebben van Andorra genoten en zijn blij dat we dit niet zo voor de hand liggende vakantieland een keertje hebben bezocht. Hij staat ook zeker op de lijst voor nog eens een bezoekje. 
Als jij ook nieuwsgierig bent geworden hoop ik dat je het gaat bezoeken. De natuur is prachtig en het is een plek zoals je nergens anders aan zult treffen.

Alvast veel reisplezier
Reisinformatie Andorra:

  • -Andorra is voor natuurliefhebbers, mensen die tot rust willen komen en sportfanaten. Met veel outdoor activiteiten.
  • -Je zult hier geen pretparken, boulevards of vliegveld vinden.
  • -In Andorra spreken ze: Spaans, Catalaans, Engels en Frans.
  • -Het is een land bovenin de bergen, het weer kan hier soms snel omslaan. Hou het goed in de gaten want dan wil je niet boven op een berg zitten.
  • -Andorra hoort niet bij de Europese Unie, er is dus een grenscontrole. Wij mochten erin en uit rijden zonder dat we zijn gecontroleerd.
  • -Ondanks dat ze niet bij de Europese Unie horen heeft Andorra de Euro als munt.
Wandelroute Andorra:

Parkeerplek: 42.631311, 1.480348 Hier parkeer je langs de weg en kun je alle kanten op. De uitgebreide route vind je hier: Andorra wandelen hoog in de bergen.