Wandelroute Andorra bovenin de bergen

Parkeren wandelroute Hoog in de bergen Andorra: 42.631311, 1.480348

Hier kun je gewoon langs de weg parkeren en vanaf hier kun je diverse wandelroutes beginnen. Je kunt ook de zigzag weg naar boven vervolgen en vanaf daar aan een wandeling beginnen. Maar het leek ons leuk om die weg te lopen en via het gras en beekjes ernaast. Dit was een hele bijzondere ervaring. We kozen niet de gebruikelijke route, maar hier was het heel rustig en kwamen we bijna geen andere mensen tegen.
Mocht je het rustiger aan willen doen, dan kun je natuurlijk ook de zigzag weg naar boven lopen. Onderweg valt er genoeg te zien. De schitterende natuur. Overal stromen beekjes en het water is zo helder en fris. Het zou schoon genoeg moeten zijn om te kunnen drinken.
Je komt hier diverse bewoners tegen. Er lopen paarden rond en ook de bergmarmotten lieten een glimp van zich opvangen. Als je rustig op een steen gaat zitten vallen zelfs de kleinste bewoners op: padden en hagedissen. Heerlijk al die natuur en rust om je heen.
In dit gebied vind je ook diverse plekken waar je even wat lekkers en een verfrissend drankje kan kopen. En naar het toilet kan. Er zat een tentje vlakbij waar we geparkeerd hadden en boven aan het einde van de zigzag weg.
Dit was onze favoriete wandelroute in Andorra. Omdat het zo adembenemend en magisch was. Je moet het ervaren hebben voor je snapt wat ik bedoel. Je wandelt hier zo hoog, dat het voelt alsof je de hemel aan kunt raken. Op een mooie dag is de lucht zo intens blauw, dat hij wel gefotoshopt lijkt. 

Veel Wandelplezier!