Zomers cocktailmenu

Lekkere zomerse drankjes en verwennerijen en je hebt er echt niet veel voor nodig. Voor mij is de ijskoffie mijn favoriet. En op een hete zomerse dag is niets zo verfrissend als citroenwater. 
Zoals ik zei je hebt er niet veel voor nodig en het zijn ook zeker niet de moeilijkste recepten. Maar het is wel verfrissende inspiratie voor de zomer. 
De hoeveelheden voor de recepten zijn per glas aangegeven.

IJskoffie en aardbeien smoothie

IJskoffie

-2 el koffie (koud)
-3 flinke scheppen roomijs

Giet de ingrediƫnten bij elkaar in een hoge maatbeker of ander hoog glas en mix met een staafmixer tot er een ijskoffiedrankje ontstaat. Hoe langer je mixt hoe vloeibaarder het word.

Dit is echt mijn favoriete drankje in de zomer, stiekem altijd. Meestal koop ik het in de winkel, maar deze eigengemaakt versie is wel heel lekker met heet weer.
IJzige Aardbei smoothie

-150g diepvries aardbeien
-5 el volle kwark

In een maatbeker (van plastic) mix je de bevroren aardbeien tot pulp, het lijkt nu een soort aardbeiensorbet. Voeg hier de kwark aan toe en ga er nog een keer met de staafmixer door tot het volledig gemengd is. Voeg eerst vier eetlepels kwark toe en kijk hoe dik het mengsel is, zo nodig voeg je nog een lepel toevoegen. Dit hangt af van de hoeveelheid vocht die de aardbeien bevat. Je gebruikt voor dit recept aardbeien uit de diepvries omdat deze al bevroren zijn en je zo een ijskoud drankje krijgt.

Verfrissend citroenwater

Citroenwater

-water (uit de koelkast)
-half citroen per glas

Makkelijker kunnen we het niet maken. Alles wat je nodig hebt is een lopende kraan of fles water en een netje citroenen.
Knijp een halve citroen uit boven een limonadeglas en zorg dat de pitjes er niet in komen.
Voeg het koude water toe en roer door elkaar.

Twist: Plet wat muntblaadjes en voeg ook deze toe aan je drankje voor een lekkere vleug munt.

Dit drankje is op ieder feestje welkom tijdens de warme zomerdagen. Vul er een paar grote kannen mee die je op tafel zet. Zo hoef jij minder met drinken te sjouwen en kan je lekker kletsen met je gasten. En nippen van je lekkere drankje.

The black cow

The black cow

-2 bollen chocolade-ijs
-2 bollen vanille-ijs
-chocoladesaus 
-1 spuitbus slagroom

Neem een mooi groot en stevig glas of schaaltje. Schep er de bolletjes ijs in. Overgiet deze met chocoladesaus (warm of koud naar keuze) en Maak af met een flinke toef slagroom.

Misschien mag je dit geen cocktail noemen en hij is ook zeker alcohol vrij. Maar hij stond toch echt op de cocktailkaart van een restaurant in Thailand. Wanneer ik deze lekkernij proef, ben ik meteen weer even daar. Dat je zo lang kan nagenieten van zo'n ijsje. 

Geniet van de zomer!